Καταδυτικό κέντρο - Υπηρεσίες

Το Καταδυτικό Κέντρο Υδρόβιος στεγάζεται δίπλα στην θάλασσα στον κόλπο Κριθώνι της Λέρου, μόνο 1 χλμ από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας η οποία είναι και η πρωτεύουσα του νησιού.

Το κέντρο είναι πλήρες εξοπλισμένο και πληροί όλες τις προϋποθέσεις να εκπαιδεύσει και να εξυπηρετήσει δύτες όλων των επιπέδων της αυτόνομης κατάδυσης.

Με τα δύο σκάφη του, ένα καταδυτικό ημιταχύπλοο 10μ. και ένα ταχύπλοο φουσκωτό 7μ, μπορεί να μεταφέρει αριθμό 20 αυτοδυτών στα πολυάριθμα σημεία κατάδυσης γύρω από το νησί της Λέρου.

Οι καταδύσεις είναι πάντα εποπτευόμενες από έμπειρους εκπαιδευτές και γίνονται από την παραλία ή από το σκάφος.

Κάθε άτομο, ηλικίας από 8 χρονών, μπορεί να καταδυθεί ή να εκπαιδευτεί με μοναδική προϋπόθεση να είναι καλά στην υγεία του.

Το Καταδυτικό Κέντρο Υδρόβιος προσφέρει όλα τα επίπεδα μαθημάτων σύμφωνα με την μέθοδο PADI, από Open Water, Open Water Advanced, Rescue, έως Assistant Dive master.

Για τους αρχάριους υπάρχει δυνατότητα να κάνουν Discover Scuba Dive ή να κάνουν snorkeling για να ανακαλύψουν τις ομορφιές του βυθού.

 

Με τα σκάφη του κέντρου οι πτυχιούχοι δύτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα απίστευτα ενδιαφέροντα σημεία κατάδυσης με ναυάγια από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα καταπληκτικά οικοσυστήματα, υποβρύχιες σπηλιές, ξέρες και τοίχους με κοράλλια και απίθανα χρώματα, καθώς και θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε νυχτερινή κατάδυση.

 

Κάθε ναυάγιο με την δική του ιστορία, σε βάθος από 18μ έως 50μ., μας αφηγείται ένα μέρος των γεγονότων της Μάχης της Λέρου, μια ιδιαίτερη σφοδρή μάχη ανάμεσα τους Σύμμαχους και τις Γερμανικές Δυνάμεις, και η τελευταία κερδισμένη μάχη από τους Γερμανούς στον ‘Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκπαιδευτής είναι ο Kώστας Κουβάς που έχει ερευνήσει όλα τα ναυάγια για χρόνια, μπορεί να σας ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες καθενός ναυαγίου, καθώς και τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα ή γύρω από αυτά.

Καταδυθείτε...

  • Σε Γερμανικό αποβατικό τύπου Η. Το σκάφος είναι κομμένο στην μέση από έκρηξη, και διάφορος φορητός εξοπλισμός βρίσκεται ακόμα γύρω του στον βυθό της θάλασσας.
  • Σε ένα ελληνικό πλοίο που είχαν επιτάξει οι Ιταλοί, και χρησιμοποιήθηκε για να σέρνει το ανθυποβρυχιακό δίχτυ.
  • Σε ανθυποβρυχιακό δίχτυ τοποθετημένο από τους Ιταλούς στην είσοδο του φυσικού λιμανιού του Λακκιού.
  • Στην άτρακτο ενός βομβαρδιστικού Γερμανικού Henkel 111.
  • Στο θρυλικό Ελληνικό αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Όλγα» που βυθίστηκε 26/09/1943 στο λιμάνι του Λακκιού, χτυπημένο στην πρώτη επίθεση της Luftwaffe των Γερμανών. Μία βουτιά με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον*.
  • Σε ένα Junker 52, γερμανικό αποβατικό αεροπλάνο.
  • Σε Ιταλική φορτηγίδα*. Σε αποβατικό πλοίο.
  • Σε σπηλιά με ξεχωριστή πανίδα, σε ξέρες με κοράλλια και σε πολλά άλλα σημεία.

*Η συγκεκριμένες καταδύσεις γίνονται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.